Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Вучич повиши бойната готовност на армията до най-високо ниво

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. е подписал разпореждане за повишение на бойната подготвеност на частите на армията на Сърбия на най-високо равнище и им е наредил незабавно да тръгнат в посока административната линия с Косово, оповестява в. " Вечерне новости ". 

Вучич е взел това решение поради " насилието, което специфичната полиция на Албин Курти прави над сръбското население в Звечан, Зубин поток и Лепосавич ", написа изданието.  Също по този начин сръбският президент е изискал от НАТО незабавно да бъде прекъснато насилието против сръбското население.

Заповедта на Вучич идва в миг, когато сърбите в град Звечан в Северно Косово стигнаха до конфликти с косовската полиция, която се опитваше да помогне на новоизбрания кмет - етнически албанец, да влезе в офиса си, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Гласуването на локалните избори беше бойкотирано от сърбите, които са болшинство в тази зона.

Местните медии оповестиха, че косовската полиция е употребила сълзотворен газ против голям брой, което се е събрало пред постройката на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР